Op zoek naar een nieuwe telescoopsteel? We zoeken de beste uit voor jouw in deze blog!

February 11, 2024
Op zoek naar een nieuwe telescoopsteel? We zoeken de beste uit voor jouw in deze blog!
   

Telescoopsteel nodig?

Je hebt er vast al over gehoord, of misschien zelfs al mee gewerkt: Telescoopstelen. Maar met zoveel verschillende varianten op de markt, is de keuze niet altijd even eenvoudig.

Welke is nu het beste? Of beter nog: welke past het beste bij jouw werkzaamheden? Maak je geen zorgen, na het lezen van deze blog ben je klaar om de juiste keuze te maken!

We gaan samen de verschillende merken, materialen en lengtes bekijken. Ook bespreken we de voor- en nadelen van diverse stelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Telescopische watersteel Aanschaffen?

Kies het juiste materiaal voor jouw werk behoefte

Aluminium Telescoopsteel

Voordelen: Goedkoop, Licht van gewicht
Nadelen: Buigt sneller door, 

Glasvezel Telescoopsteel

Voordelen: Sterker dan aluminium, Lichter dan aluminium,  
Nadelen: Duurder dan aluminium

Carbon Telescoopsteel

Voordelen: Zeer sterk en stijf, Licht van gewicht, 
Nadelen: Duurder dan glasvezel

Ultra carbon / Kevlar Telescoopsteel

Voordelen: Extreem sterke en lichte telescoopsteel,  
Nadelen: Duurder dan Carbon

Bekijk telescoopstelen

Specifieke modellen voor glasbewassing bij hogere gebouwen

Voor glazenwassers die ramen moeten lappen bij hogere gebouwen, zijn de formula one hi-mod carbon telescoopstelen beschikbaar. Deze ultra lichte full carbon telescoopstelen kunnen een hoogte tot 20 meter bereiken en zijn specifiek ontworpen voor het reinigen van ramen op grotere hoogte.

De formula one hi-mod carbon wordt dan ook veel gebruikt voor het reinigen van gevels, kantoorpanden, flatjes en andere woningen waar de ramen moeilijker te bereiken zijn voor normale telescoopstelen. Ook wordt de formula one hi-mod gebruikt voor werkzaamheden als het reinigen van dakranden, zonnepanelen, hoge daken en andere glasbewassing diensten.

20 meter bereiken? Vind de Formula one hi-mod carbon telescoopsteel hier!

Lengte kiezen

Hoe bepaal je de juiste lengte voor een telescoopsteel? Meet de maximale hoogte die je wilt bereiken en tel daar minimaal 2 meter bij op voor extra stabiliteit.

Accessoires en toepassingen voor de telescoopsteel

De telescoopsteel is een veelzijdig hulpmiddel, maar met de juiste accessoires kun je nog meer uit je steel halen. In deze blogpost bespreken we de verschillende accessoires en toepassingen die je gebruiken kunt bij een telescoopsteel.

Borstels

  • Zachte borstels: Deze borstels zijn uitstekend voor het verwijderen van lichte vlekken van ramen, zonder het glas te beschadigen.
  • Harde borstels: These brushes are effective for cleaning windows with a heavier amount of dirt.
  • Vijfvlaksborstel: Deze borstel heeft vijf reinigingsvlakken en is geschikt voor het schoonmaken van ramen, zonnepanelen, terrasoverkappingen, houtwerk, rolluiken, en spinnenwebben.
  • Driezijdige harde borstel: Deze borstel wordt gebruikt om hardnekkig vuil aan te pakken en te verwijderen.
  • Hoekborstel: Met een hoekborstel kun je makkelijker bij hoeken en randen komen. Dit werkt erg goed bij het schoonmaken van kozijnen en ramen met ronde vormen.

Adapters

  • Hoekadapter: Met een hoekadapter kun je de borstel in verschillende hoeken plaatsen, wat handig is voor het reinigen van ramen bij hoekige gebouwen of bij het schoonmaken van zonnepanelen.

Verlengstuk

Met een verlengstuk kun je de reikwijdte van je telescoopsteel vergroten. Dit is handig voor als je hogere ramen wilt wassen of als je bij moeilijk bereikbare plekken wilt kunnen komen.

Telewash & Watertank

Voordelen telewash systemen voor telescoopstelen: Met het Telewash Systeem heb je alles wat je nodig hebt voor de telescoopsteel. Dit systeem bevat alle benodigdheden om je telescoopsteel te kunnen voorzien van water, het Telewash systeem is een complete set inclusief watertank, pomp, slangen, en haspel.

Tips voor gebruik en onderhoud

Om jarenlang plezier te hebben van je telescoopsteel is goed onderhoud belangrijk. Maak de steel na elk gebruik goed schoon met water, haal de steel regelmatig uit elkaar en reinig daarbij ook de binnenzijde, controleer de klemmen op slijtage en vervang ze indien nodig.

Conclusie

Een telescoopsteel is onmisbaar in de moderne tijd voor het reinigen van ramen en andere schoonmaakdiensten. Het is een stuk sneller en veiliger dan traditioneel ramen lappen. Let bij het aanschaffen wel op het materiaal, de lengte en de gewenste accessoires. Na het lezen van deze blog weet ik zeker dat jij de juiste keuze zult maken.

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over onze telescoopstelen? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Onze specialisten adviseren je graag over de mogelijkheden.

Bel ons op 071 - 589 77 99 of mail naar winkel@telewashwinkel.nl.

Koop jouw telescoopsteel!